SELAMAT DATANG ..SEMOGA APA YANG ADA DALAM BLOG TRANSISI KEMBARA INI MEMBERI SEDIKIT INFO YANG BERMANFAAT UNTUK KITA,DAN Selamat menikmati siraman rohani Semoga IANYA membawa berkah buat kita semua..Amin ..TERIMA KASIH

TIPS:KERJAYA

Berfikiran Positif kunci Kejayaan
Setiap orang pasti berasa takut untuk menghadapi Kegagalan kerana bukan mudah untuk meraih kejayaan .Namun ,Jika di pandang secara positif ,Kegagalan merupakan satu Aura untuk menaikan kembali semangat kamu untuk berjaya .Cuba Pandang ke Arah positif Daripada kegagalan tersebut dan cuba bina satu jambatan untuk kamu terus berjaya.

1- Kegagalan dan kejayaan adalah perkara yang sama .Apabila kamu sudah untuk melaluinya ,Kamu juga perlu bersedia untuk menghadapi kedua-duanya.

2- Seseorang yang takut pada kegagalan adalah seorang yang tiada keyakinan terhadap diri sendiri.

3- kegagalan dan kejayaan adalah perkara yang sama .Apabila Kamu sudah bersedia untuk melaluinya ,Kamu juga perlu bersedia untuk menghadapi Kedua-duanya .

4- Semakin banyak kamu mengalami kegagalan semakin dekat untuk kamu menghampiri kejayaan.

5-Jangan sesekali berputus asa jika kamu mengalami kegagalan kerana tanpa di sedari,Kamu sebenarnya telah megambil langkah pertama untuk berjaya.

6- kegagalan merupakan satu proses pembelajaran untuk kamu menjadi lebih berjaya dan yakin terhadap diri sendiri.

7-Semakin banyak kamu mengalami kegagalan semakin dekat untuk kamu menghampiri kejayaan.

8-Seorang yang berjaya akan berasa bangga untuk menceritakan kegagalan yang pernah mereka alami dan bagaimana mereka menghadapi berbanding kejayaan.

9-setiap kegagalan pasti akan membuka peluang kepada kejayaan yang baru kerana kamu akan sentiasa untuk perbaiki kesilapan lalu.

10-Tanpa kegagalan ,kejayaan seseorang tidak akan lengkap kerana jika kamu tidak mengalami kejatuhan kamu tidak akan merasai sukarnya untuk berjaya.

11-Gagal sekali tidak bermakna kamu gagal selamanya.Orang yang berjaya juga pernah mengalami kegagalan dan lihatlah bagaimana mereka bangkit untuk terus berjaya.

12-kegagalan akan membantu untuk mematangkan diri kamu dalam membuat keputusan pada masa akan datang.