SELAMAT DATANG ..SEMOGA APA YANG ADA DALAM BLOG TRANSISI KEMBARA INI MEMBERI SEDIKIT INFO YANG BERMANFAAT UNTUK KITA,DAN Selamat menikmati siraman rohani Semoga IANYA membawa berkah buat kita semua..Amin ..TERIMA KASIH

RESEPI KEK COKLAT LEMBAB VS KRIM

sue lebih suka buat sendiri kek daripada beli..kadang-kadang beli tak berapa nak urmm. yang penting ikut selera masing-masing tiada paksaan ..famili tak berapa suka lebih baik buat sendiri rasa tak muak sangat...asalkan nampak ringkas dan sedap..



maaf pic tak ok..bila dah nak potong baru nak ambil foto..


resepi krim kek:
1 sudu teh perasa Vanila
1 sudu teh pewarna
250 gm marjerin
200 gm gula aising
1/2 cawan air sejuk(dalam peti ais)
SEDIKIT PUTIH TELUR (terpulang nak letak ke tak)

cara-caranya:
putar marjerin sehingga kembang
MASUKKAN PUTIH TELUR
masukkan gula aising dan pukul lagi
kemudian masukkan air  sejuk sedikit demi sedikit
akhirnya masukkan perasa vanila dan pukul hingga rata  dan adunan menjadi putih 




kek coklat lembab.. sue cuba  resepi Blog Laman Sutera by ozie Mahsa, hihi.. memang menjadi terima kasih kak ozie klik di sini ..http://ziemahmud.blogspot.com/2013/10/resepi-kek-coklat-lembabmoist-chocolate.html



Note:kena pandai main speed Hand mixer speed rendah dan seterusnya speed 5 berulang-ulang.. -ALHAMDULLILAH,SELAMAT MENCUBA~