huhu...lihatlah set pingan antik hehe tercari-cari dalam almari jumpa satu...bukan senang nak dapat pingan jenis lama nie... |
bawang ,halia,serai di tumbuk halus.( nak blender pun tak apa..)
Bahan Utama :
1/2 ekor ayam atau pun byk mana la ayam yg nak masak..suka hati..
tepung jagung ikut kepekatan ayam yang di gaul(sue letak sedikit je..)
Bahan di Kisar :
2 labu bawang besar
5 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
6 batang serai
5 inci halia
5 inci lengkuas
Bahan Perasa :
garam
serbuk cili sedikit dalam 3 camca
serbuk rempah beriani faiza ikut la kalau nak letak lebih sue guna dalam 4 camca
(ala serbuk yg korang masak nasi beriani tu la)
2 sudu besar serbuk kari daging baba's
gaulkan rata dan perap beberapa minit (15 minit) |
then goreng sampai garing k jangan hanguss pulak...huhu...selamat mencuba..
*sue tak suka letak kunyit coz nanti ayam tu nampak kekuningan seeloknya sue lebih suka letak serbuk cili biar nampak kemerah-merahan sikit..baru best..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
~segala comment anda amatlah saya hargai~
terima kasih sila datang lagi :)